Sabtu

5 Tip Ringkas Berkesan Untuk Hidup Sihat


Apabila kita terlalu terburu-buru dalam melakukan satu program diet yang intensif, kita biasanya akan mencuba terlalu banyak perkara yang kita tidak tahu lagi yang mana satu yang benar-benar menolong kita dalam menghapuskan beberapa kilo berat badan dan meningkatkan kekuatan badan. Maka itu jum ketahui 5 tip ringkas dan berkesan untuk hidup sihat.

Jalan-jalan di pagi hari

Berjalan bukan hanya akan memberi semangat untuk mengharungi hari kita, bahkan akan membakar banyak kalori, yang pastinya berbaloi untuk kita korbankan waktu tidur untuknya.

Kurangkan Pengambilan Kanji

Mengurangkan pengambilan kanji daripada ubi dan nasi. Kanji adalah satu karbohidrat complex dan sangat susah untuk dicerna dalam tubuh badan.

Minum air yang banyak

Sentiasa ingatkan diri sendiri untuk meminum sekurang-kurangnya 8 cawan air bersamaan 2 liter setiap hari. Air adalah satu-satunya bahan yang mengandungi 0 kalori. Dia membantu segala proses dalam badan nak menjamin kesihatan. Pengambilannya juga mengurankan rasa lapar.

Jus segar itu penting

Jus organik! Daripada jus yang diproses dan dipatenkan dengan pelbagai cara yang didapati lebih mempunyai banyak gula tiruan daripada kebaikan semulajadi. Anda boleh membuatkan jus segar dari buah-buahan dan salad sendiri yang khasiatnya lebih terjamin. Memasukkan buah-buahan dalam diet kita sentiasa baik untuk kesihatan.

Tiada ulasan: